Lyssna på Min gyllene dansbandsdröm

Nu finns Kepz nya singel Min gyllene dansbandsdröm att lyssna på via Kepz myspacesida: myspace.com/omog

Dansbandsdröm i radion

Nu har Kepz senaste singel Min gyllene dansbandsdröm haft premiär i radion. Det skedde tisdag morgon 25 maj mellan 8.30-9.00 på Radio Jämtland.

liten kepz

frontbild2I musikdokumentären Dansbandsäventyret möter TV-publiken historien om bildandet av Kepz. Kapellmästaren och låtskrivaren Mattias Warg finns med både bakom och framför i kameran i en skildring av en musik som gått från förhärskande folkkultur till främling i sitt eget land.

 

Mattias vill starta en egen orkester men möts av rynkade näsor och ruskande huvuden. Driven av nyfikenhet och kärlek gör han en upptäcksresa i genren och träffar Martinez, Jannez och Blender. Alla tre är flitigt spelande etablerade orkestrar i Dansbandssverige.

 

Banden ger en glamourfri bild av livet i turnébussen. Deras berättelser handlar om hur publiken svikit dansbanorna, medierna övergivit genren och hur hårt arbetande musiker kommer och går i en allt snabbare snurrande karusell.

 

Dansbandsmusiken som främling i sitt eget land är känslan som förstärks av stämningen i Kepz – från starten laddad med konflikt kring begreppet dansband. Dansbandsäventyret är en musikfilm där musikens energi och attityd skildras ifrån ett oväntat perspektiv.

 

- För mig är dansband något väldigt annorlunda än softade bilder på leende Lasse Stefanz. Jag ser i verkligheten snarare en utstött svensk rotmusik som håller ihop med silvertejp, säger Mattias.

Film med Farväl till ingen

Det finns en liten film med Mattias Warg som spelar in sin egen låt Farväl till ingen i köket hos Björn Höglund. Titta på den här.

Video till Jag blev full

Nu finns en video till låten Jag blev full från Kepz skiva Omog1. Videon är producerad av Kepz och Manic Motion. Du hittar videon här.